האיגוד בקריאת חירום לממשלה: להקצות משאבים לאיתור וחיסון ילדים עם אפס מנות IPV
נייר עמדה חדש של איגוד רופאי הילדים פורסם בנוגע למחלת הפוליו. חברי וועדת העבודה לנושא הפוליו בילדים היו פרופ’ ליאת אשכנזי-הופנונג, פרופ’ צחי גרוסמן, ד”ר ליאו ר הכט-שגיא, פרופ’ חן שטיין -זמיר, פרופ’ אלי סומך, פרופ’ שי אשכנזי, ד”ר מיכל שטיין, פרופ’ גיל צ’פניק, וד”ר מאיר עזרא.
ההמלצות הדחופות שפרסמה הוועדה, תחת הכותרת “קריאת חירום”, כללו:
1. איתור פעיל של הילדים שאינם מחוסנים כלל לפוליו, ” 0 מנות של IPV “על ידי קופות החולים ורופאי הילדים, וחיסונם בהקדם (מוקד קול הבריאות בטלפון *5400 מסייע בקביעת תורים לטיפות החלב).
2. האיגוד קורא לממשלת ישראל להקצות בדחיפות את המשאבים הנדרשים לאיתור וחיסון ילדים עם אפס מנות IPV.
3. השלמת חיסון IPV למחוסנים חלקית בIPV.
4. המלצה למנת חיסון נוספת IPV מעבר לשגרת החיסונים, לעובדי בריאות ועובדי ביוב, העלולים לבוא במגע עם הנגיף בשכיחות גבוהה יותר.
5. המלצה למנת חיסון נוספת IPV מעבר לשגרת החיסונים, ליוצאים למדינות מסוימות. מומלץ להיוועץ במרפאות החיסונים טרם הנסיעה.
6. הגברת מודעות להקפדה על היגיינת ידיים במעונות יום ובגנים. עקב מנגנון הדבקה בנגיף הפוליו של הדבקה פקו-אוראלית, רחיצת ידיים חיונית ביותר במניעת העברת הנגיף. מומלץ להקפיד על כללי ההיגיינה, במיוחד על רחיצת ידיים במים וסבון במשך כ- 20 שניות, לאחר יציאה משירותים, לפני מגע עם אוכל ולאחר החלפת חיתולים של תינוקות.
7. תכנית הסברה לציבור ולצוותים רפואיים.
8. דיווח על כל חשד למקרה קליני של שיתוק רפה.
9. שליחת דגימות צואה בכל מקרה של חשד לפוליו: 2 דגימות במרווח של לפחות 24 שעות אחת משנייה במהלך השבועיים לאחר הופעת השיתוק (אחסון בטמפרטורה של מינוס 20 מעלות והעברה בקרח).
בתיאום סמדר משה מהאגף לאפידמיולוגיה לפי נוהל דיווח AFP.
נייר עמדה חדש נכתב בשיתוף ובשם איגוד רופאי בריאות הציבור, האיגוד הישראלי לרפואת ילדים, החוג למחלות עיניים בילדים, איגוד רופאי העיניים בישראל,החברה הישראלית לרפואת ילדים התפתחותית (חיל"ה), האיגוד הישראלי לנוירולוגיה ילדים (אינ"ה), האיגוד הישראלי לפסיכיאטריה של הילד והמתבגר וגם משרד הבריאות, ארגון המורים והסתדרות המורים.