ירחון החברה הישראלית לפדיאטריה אמבולטורית (חיפ"א) גיליון 2018-2

20 מדור תזונה בחסות Human Milk Oligosaccharides (HMO) - אוליגוסכרידים בחלב אם חדשנות בתזונת התינוק פרופ׳ צבי ויצמן, הפקולטה למדעי הבריאות, אוניברסיטת בן-גוריון הקדמה אין כיום חולקים על המוסכמה כי חלב אם הוא המזון המיטבי לתינוק, המכיל אין ספור מרכיבים, המקנים לו תועלת רבה לגדילה, להתפתחות תקינה ולבריאות טובה. מאז הניסיונות הראשונים לייצר תרכובות מזון לתינוק (תמ״ל), בתחילת המאה העשרים, שימש חלב האם אבן בוחן ליצרנים. לאורך השנים הועשרו התמ״לים במרכיבים שונים כגון ), ואחרים, בניסיון לדמותן ככל LC -PUFA( נוקליאוטידים, חומצות שומן רב בלתי רוויות האפשר לחלב האם. כיום ידוע כי חלב אם מכיל באופן טבעי חיידקים פרוביוטיים, וגם חומרים פרהביוטיים, המעודדים גדילה ושגשוג של פלורה פרוביוטית במעי התינוק. אלו ). מבחינה כמותית הם HMO( הם סוכרים מורכבים טבעיים, אוליגוסכרידים של חלב אם מהווים את המרכיב השלישי בגודלו בחלב אם (למעט מים), אחרי לקטוז ושומן.

RkJQdWJsaXNoZXIy NjQ4MTM=