ירחון החברה הישראלית לפדיאטריה אמבולטורית (חיפ"א) גיליון 2018-1
25 תקציר נייר עמדה של האיגוד האירופאי לגסטרואנטרולוגיה, תזונה ומחלות כבד ) – פורמולת המשך לפעוטות ESPGHAN( בילדים רננה מזרחי, דיאטנית קלינית, מנהלת מדעית ורגולציה, חברת מטרנה ) בתזונת ילדים. YCF( פרסם נייר עמדה בנושא פורמולת המשך לפעוטות 1 ESPGHAN- ה , חלב לפעוטות )Growing Up Milk( GUM ) המכונים גם 3 תמ"ל המשך לפעוטות (שלבי הינן פורמולות לפעוטות על בסיס חלבי או YCF (Young child formula( או )Toddler’s milk( שנים. 1-3 צמחי, המיועדות לספק באופן חלקי את הצרכים התזונתיים של פעוטות בגילאי בחינת הצריכה התזונתית של פעוטות באירופה מעלה כי על אף ההמלצות הקיימות ישנם , ברזל, יוד 3 מספר רכיבי תזונה שצריכתם בקרב פעוטות באירופה נמוכה: ח. שומן אומגה , נכון להיום ללא עדות למקרים של רככת בקרב ילדים בריאים. D וויטמין בשל העובדה שאין באירופה הגדרות ספציפיות לפורמולה לפעוטות, יש שונות גדולה בהרכב המוצרים הקיימים בשוק. ישנם מוצרים אליהם מוסיפים תוספות מיותרות של הצהירו בעבר כי ניתן להמשיך בצריכת תמ"ל המשך EFSA . סוכר לבן וחומרי טעם וריח נמצא CODEX- לתינוקות גם לאחר גיל שנה ולכן לא הגדירו הרכב עבורן אולם כיום ה בעיצומו של תהליך לקביעת דרישות רגולטוריות להרכב פורמולות לפעוטות, בהשתתפות .ESPGHAN פעילה של המלצות עיקריות של נייר העמדה • יש לעודד המשך הנקה גם מעבר לגיל שנה כחלק מתזונה בריאה אם יש רצון הדדי של האם והפעוט להמשיך בכך. • שנים 1-3 – פורמולה לפעוטות המיועדת לגילאי YCF מומלץ השימוש במונח • על סמך העדויות הקיימות אמנם אין הכרח לשימוש רוטיני בפורמולה לפעוטות בגילאי שנים, אולם הן מתאימות לשמש כחלק מהאסטרטגיה להעלאת צריכה של ברזל, 1-3 כמו גם הורדה בצריכה עודפת של חלבון בהשוואה לחלב 3 וח. שומן אומגה D ויטמין .)2 פרה. ניתן להשתמש למטרה זו גם בתמ"ל המשך לתינוקות (שלב • דרכים נוספות לצריכה מיטבית בתזונה כוללות תזונה מגוונת,צריכת מזונות מועשרים ותוספי תזונה. • אין עדות להמליץ על הרכב שונה של פורמולה לפעוטות מתמ"ל המשך לתינוקות בעוד הרכב החלבון במוצרים על 3 ,אומגה D מבחינת כמות האנרגיה, ברזל, ויטמין בסיס חלבון מן החי צריך להיות מכוון לכמות המינימלית שבתקן. • נדרשים עוד מחקרים על מנת לבחון את תפקידה של פורמולה לפעוטות בתזונת ילדים. 1. Young child formula - A position paper by the ESPGHAN Committee on Nutrition J Pediatr Gastroenterol Nutr. 2018 Jan;66(1):177-185.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjQ4MTM=